Vergoedingsregelingen: G

Op deze pagina vindt u de vergoedingsregelingen: G. Hierin ziet u of u recht heeft op een vergoeding.

 • Gebitsprothese

  U krijgt 80% van de kosten die u zelf heeft moeten betalen. De maximumvergoeding is € 1.500 per periode van 3 jaar. De huidige periode is begonnen op 1 januari 2022. (De vergoedingsregeling tot 2022 was 80% tot maximaal € 300.)

  U kunt alleen een vergoeding aanvragen voor gebitsprothesen, gegoten metalen en/of porseleinen kronen en bruggen. U herkent dit aan de letters P en R met een code op de rekening van uw tandarts. Ook voor de codes J80 tot en met J89 kunt u een vergoeding aanvragen. Voor de code R31 kunt u geen vergoeding aanvragen.

  Wilt u deze vergoeding aanvragen (en voldoet u aan alle voorwaarden)? Klik dan hier voor het aanvraagformulier.

 • Gehoorbeschermers

  U kunt geen vergoeding aanvragen voor kosten die u maakte voor gehoorbeschermers.

 • Gehoorhulpmiddelen

  U krijgt 80% van de kosten die u zelf heeft moeten betalen. De maximumvergoeding is € 1.000 per keer.

  Stuurt u een aanvraag op? Dan hebben wij de uitslag van uw gehoortesten en een medische verklaring nodig. Onze medisch adviseur stelt aan de hand hiervan vast of de aankoop medisch noodzakelijk is.

  Voor kosten voor aanvullende producten als verzekeringen, batterijen, dry boxen (droogdozen) kunt u geen vergoeding aanvragen.

  Wilt u deze vergoeding aanvragen (en voldoet u aan alle voorwaarden)? Klik dan hier voor het aanvraagformulier.

 • Gewichtsconsulent

  U kunt geen vergoeding aanvragen voor kosten die u maakte voor een gewichtsconsulent.

 • Gezinsuitbreiding

  Krijgt of adopteert u een kind? Dan krijgt u € 150 vanuit het ASF/Gezondheidszorg. Heeft u een tweeling? Dan krijgt u € 300. Voor een drieling krijgt u € 450.

  Wilt u deze vergoeding aanvragen (en voldoet u aan alle voorwaarden)? Klik dan hier voor het aanvraagformulier. U stuurt de aanvraag in als uw kind geboren is. Of als u uw kind officieel heeft geadopteerd.