Veelgestelde vragen werkgever

Veelgestelde vragen

 • Is het verplicht om gebruik te maken van de RVU-regeling?

  Nee, dat is niet verplicht. Het is een vrijwillige regeling. Werknemers kunnen er ook voor kiezen om geen, of bijvoorbeeld een jaar later gebruik te maken van de regeling. Dat heeft geen effect op het bedrag. De maandelijkse uitkering uit de RVU-regeling blijft gelijk. 

 • Wie voert de RVU uit?

  De regeling is ondergebracht bij de stichting ASF. PGB Pensioendiensten voert de administratie rondom de regeling uit. 

 • Hoeveel geld ontvangt uw werknemer vanuit de RVU?

  Een RVU- uitkering voor een fulltimer bedraagt € 26.184 bruto per jaar. Per maand is dit € 2.182 bruto. Netto betekent dit een bedrag van ongeveer € 1.533 euro per maand. In dit bedrag zit al vakantiegeld. Werkt uw werknemer parttime? Dan krijgt de werknemer een deel van dit bedrag.

 • Heeft uw werknemer recht op een uitkering als aan alle voorwaarden is voldaan?

  Het aantal uitkeringen is afhankelijk van de beschikbare middelen. Als er onvoldoende beschikbare middelen zijn, wordt uw werknemer op de wachtlijst geplaatst. 
  Indien uw werknemer op de wachtlijst wordt geplaatst, ontvangt hij/zij elk kwartaal een brief waarop wordt aangegeven of en op welke termijn een uitkering mogelijk wordt. 
 • Heeft u andere vragen over de RVU?

  Neem voor meer informatie contact op met uw branchevereniging KVGO via 020 543 56 78 of per e-mail. Vindt u het prettig om de informatie nog eens op papier na te lezen? Download en print dan deze leaflet voor u als werkgever. Wilt u uw werknemers informeren dan kunt u deze leaflet dowloaden.