Sign In
Lettergrootte:

Alternatieve geneeswijzen

U kunt een tegemoetkoming aanvragen voor:

- Acupunctuur
- Natuurgeneeswijze
- Homeopathie
- Antroposofie
- Chiropraxie
- Manuele geneeskunde

Het maximum is € 300
De vergoeding bedraagt 80% van de kosten die voor uw eigen rekening komen tot een maximum van € 300 per persoon per kalenderjaar.
 
We vergoeden alleen kosten voor eigen rekening
We vergoeden alleen het deel van de rekening voor deze behandelingen dat u zelf moet betalen, nadat u heeft afgerekend met uw zorgverzekeraar. Dat is het deel dat na de vergoeding via uw (aanvullende) zorgverzekering voor uw eigen rekening overblijft. U moet bij uw aanvraag daarom de afrekening van uw zorgverzekeraar meesturen. U kunt alleen een vergoeding krijgen voor consulten die u zelf moet betalen. Voor medicijnen en overige kosten krijgt u geen vergoeding.  
 
Wat als uw zorgverzekeraar uw kosten niet vergoedt?
Als uw zorgverzekeraar de hierboven genoemde vormen van alternatieve geneeswijzen niet vergoedt, dan moet u kunnen aantonen dat de behandeling een medische achtergrond heeft. Ook moet u worden behandeld door een medicus die is aangesloten bij een beroepsvereniging die wij erkennen.
 
We hebben een lijst met erkende beroepsverenigingen. De lijst met de door ons erkende beroepsverenigingen van alternatieve artsen/therapeuten kunt u hier bekijken.
 
U wilt een vergoeding aanvragen?
U kunt hier het aanvraagformulier downloaden.